Reggelem

A friss időjárás-prognózis szerint késett ugyan a nyár, de vigasztalódhatom: most marad egy ideig. Megtudom: mára virradóra száraz levegő érkezett fölém, és szerdán sem kell tartanom komolyabb csapadéktól. Az utána következő napokban azonban több lesz a felhő és időnként záporokban, zivatarokban lehet részem. A hét végéig 30 fok alatti csúcshőmérsékleteket élvezhetek.

Megtudom továbbá, hogy citrom nélkül is jó a víz. Biztatnak, napi 2,5-3 liter folyadékot fogyasszak, azon belül ásványvizet, ellenkező esetben a dehidratáció lassítja az anyagcserémet, és káros az élettani folyamataimra. Ekkora vízmennyiség viszont serkenti az emésztésemet, gyorsítja agyi funkcióimat, kedvezően hat a vérnyomásomra, sőt, még a bőröm is feszesebbé válik tőle. Mindez viszont citromlé nélkül is működik.

Emellett afelől is tájékozódom, hogy a felmelegített kapcsolat többnyire semmi újjal nem kecsegtet és semmi jót nem hoz. Mégis, sokak tapasztalata, hogy nem elég egyszer szakítani a feleknek. És, közlik, nem kizárt, hogy velem is előfordult már ilyesmi, de talán nem tudom, hogy miért. Nos, segítenek. Ötféle oka is lehet ennek – tessék, olvassam, hogy miért kötök ki újra és újra régi szerelmem ágyában, noha a napnál is világosabb, hogy az a kapcsolat nem működik.

Végül, megnyugtatásomra: „Újabb veszélyes mérföldkőhöz érkezett a légkör szén-dioxid-koncentrációja”, és „Több millió ember butul el a szennyezett levegőtől” (köztük nyilván én is). Persze vigasztalódhatnék: egy számomra mostanáig ismeretlen celebhölgy közhírré tette ugyanis, hogy újra szingli lett, vagyis momentán nincs kapcsolatban. Noha a fotója több mint csábító, sajnálattal kell közölnöm vele és a világgal: újabban nem vagyok érdekelt hasonló kihívásokban.

Ennek ellenére, töretlen optimizmussal vágok neki a mai napnak.