Űrzűr? Űrbratyi?

Mostantól úgy két héten keresztül hatalmas meteoresőnek lehetünk szemtanúi (leginkább, ha egy-két órával éjfél után figyeljük őket az égbolton). Ez a Perseida-járás, csillaghullás mindenkor így zajlik ilyentájt. Ám ezúttal az egyik meteor elüt majd a többitől – igazából egy űrhajó lesz. Vele érkeznek a földönkívüliek. Mindezt egy 2714-ben járt időutazótól tudhatjuk, egyik bulvárnapilapunk szíves közvetítésével.

És e messziről jött, sokat tapasztalt informátor egy közelgő háború előkészületeiről is beszámol, sőt még arról is, hogy 2022-ben megtalálják Atlantiszt, 2028-ban pedig megkezdődik a Mars gyarmatosítása.

A hír nyomán mindjárt lerogytam a legközelebbi székre, így, ültőhelyemben szoktam ugyanis eldönteni, kételkedjem-e egy-egy újabb információ hitelességében, dráma-e valóban a dráma, vagy vegyem félvállról az egészet.

Nos, ezúttal úgy döntöttem: nincs okom kételkedni, hisz köztudomású, hogy az efféle időutazók mindig jólértesültek, sohasem linkelnek, az említett bulvárlap pedig végképp nem tesz ilyet, ugye.

Szóval, mi várható? Űrzűr vagy űrbratyizás? A földönkívüliek leigázzák-e bolygónkat? Vagy egyszerűen csak becsöngetnek hozzánk, természetesen a családi csöngetéssel, mindhárom szájukkal mosolyognak, pompás kozmoszvirágok valamennyi kezükben? Látod – néz rám a nejem –, milyen jó, hogy műsoron kívül kitakarítottam!

Így lesz majd? Vagy másképp…? Mindenesetre várom őket. Ha netán olvasnák ezt a blogot: jöjjenek bátran, de lehetőleg ne sziesztaidőben.