Nászgyász

Olvasom, mostanra eszméletlenül megdrágultak minálunk (is) az esküvők, pedig már tavaly sem volt kifejezetten boldogító az IGEN, ha a költségek oldaláról nézzük. Mára viszont még ehhez képest is 30-50 százalékkal kell mélyebbre a zsebükbe nyúlni azoknak (leginkább persze a szüleiknek), akik egybekelnek. Egy 80 fős lagzi tokkal vonóval akár nyolcmillió magyar forintjukba is kerülhet. A menyasszonyi ruhák frontján ugyancsak nagy, 30 százalékos az inflációs ráta.

Sok pár inkább a halasztást választja. Vigasz: a nászéjszaka amúgy is okafogyott már, réges-régen, meglehet egy verőfényes délelőttön vagy éppen valamelyik vágyvezérelt koradélutánon sikeresen megtartatott.

Miért, miért nem, boldogult diákkorom szöveges matekfeladatai jutnak eszembe. Ezúttal így valahogy:

2022-ben az örömszülőknek ötmillió forintjába fájt szeretett gyermekeik egybekelése. Ám időközben, 2023-ra 45 százalékkal drágább lett a trappistasajt meg a margarin, és egyidejűleg a hétszeresére nőtt a kilowattórák ára, másfélszeresére pedig a benzin jövedéki adója. Állapítsd meg: 2030-ban mennyibe kerül majd egy boldogító válás?